preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Antun Mihanović" Slavonski Brod

 > Naslovnica
Novosti

eTwininng projekti u našoj Školi

Autor: IVAN BARIČEVIĆ, 11. 5. 2021.

Naša Škola tijekom ove školske godine sudjeluje u tri eTwinning projekta: E-sharing is caring, Zelena knjiga i Smiješak, snima se! – mala škola filma. U projekte nas je uključila knjižničarka Ivana Brkić Klimpak, a svaki projekt odrađuje se u suradnji s učenicima i učiteljicama.

 

  

E-sharing is caring projekt ili u prijevodu Brižno e-dijeljenje donio nam je nova iskustva i izgradio mostove između kultura s obzirom da su projektni partneri bili iz Turske, koji su ujedno i nositelji projekta, Finske, Italije, Rumunjske i mi iz Hrvatske. Definirali smo prijateljstvo i što ono znači za svaku kulturu, s posebnim osvrtom na pandemijsko vrijeme u kojem živimo. Upoznali smo se, radili s raznim web alatima, pobjeđivali na kvizovima, sudjelovali na Zoom sastancima, snimali videe o kulturnoj baštini i na kraju krajeva dobro se zabavili. Osim toga upoznali smo se sa tradicijama, kulturnom baštinom, kuhinjom, povijesnim mjestima svih projektnih partnera. U ovom projektu sudjelovali su učenici 8. B razreda, Rea Katavić, Lovro Katušić i Luka Čorni, a u projektu sudjelovalo je 97 učenika i 13 učitelja iz Ankare, Istambula, Falticenia, Mondragonea, Helsinkija i mi iz Slavonskog Broda. 

 

Projekt Zelena knjiga je projekt u koji smo se uključili da bismo povezali knjige i čitanje s ekologijom. U projektu sudjeluje 25 škola iz cijele Hrvatske, a iz naše škole osim knjižničarke sudjeluju učiteljice Ivana Đaković i 3.A razred, učiteljica Daniela Krijan i 2.B razred te likovnjaci i učiteljica likovne kulture Lucija Lebić. Tijekom projekta učenici su reklamirali stare knjige, stare knjige kreativno upotrebljavali za božićne ukrase i reciklirali ih, izradili art(d)eko knjige s eko temama. Svi radovi izloženi su na Twinspaceu projekta i na mrežnoj stranici Zelena knjiga

 

I posljednji, Smiješak, snima se! –mala škola filma je projekt u kojeg smo se uključili da bismo unaprijedili naš digitalni školski list Meteor. Tako da su u projektu sudjelovale knjižničarka i učiteljice Marija Čalušić i Lucija Lebić. Nastale sadržaje objavljivale smo na YouTube kanalu školske knjižnice, twinspaceu i na web stranici projekta. Projekt se odlično uklopio u izradu dokumentarnog filma povodom 70. obljetnice postojanja škole i obilježavanja Dana škole. Projekt je potaknuo kreativno izražavanje učenika kroz objektiv kamere, te pridonio razvoju filmske pismenosti i medijske kulture učenika, a ujedno i potaknuo samostalan rad učenika, ali i vršnjačku suradnju. Osim dobrobiti za učenike, projekt je stručno usavršavao i učitelje te je potaknuo na kolegijalno učenje jer u projektu sudjeluje 20 učitelja i 3 stručna suradnika iz 18 škola diljem Hrvatske.

 

 Ivana Brkić Klimpak,

dipl. knjižničar i prof. hrvatskog jezika i knjiž.

 
Erasmus+ projekt

Europski razvojni plan Škole & Projekt Korak prema izvrsnosti

 
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Korisni linkovi
Glas naroda
Trebaju li učenici nositi uniforme u školi?Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "Antun Mihanović" Slavonski Brod / Antuna Mihanovića 35, HR-35000 Slavonski Brod / www.os-amihanovic-sb.skole.hr / ured@os-amihanovic-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju