preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Antun Mihanović" Slavonski Brod

 > Naslovnica
Novosti

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE !

Autor: Snježana Vinarić, 2. 9. 2021.

PREPORUKE ZA RODITELJE

U skladu s propisima  osnovnoškolski odgoj i obrazovanje su obvezni. Epidemiolozi sustavno ističu činjenicu da je učenik u odgojno-obrazovnoj ustanovi siguran kao i kod kuće.

Planirano je održavanje nastave u školi, a ako to epidemiološka situacija bude zahtijevala s ciljem smanjenja komunikacije između većeg broja učenika, moguće je i izvođenje nastave po mješovitome modelu (dijelom u školi, dijelom na daljinu) ili u krajnjem slučaju samo na daljinu.

Nastava uglavnom na daljinu planirana je i u slučaju potrebe izolacije dijela učenika, razrednih odjela ili čak cijele škole.

Zbog sigurnosti djece u  školi, u Uputama su preporučene mjere kojih se svi trebaju pridržavati, a to znači i roditelji učenika. Zato smo sastavili epidemiološke mjere za roditelje kad dolaze u školu  te za učenike (mjere u prilogu).

Roditelji moraju biti svjesni da se zbog epidemije treba strogo pridržavati mjera te da svako nepridržavanje istih utječe na povećanje rizika od zaraze.

Stoga se roditeljima preporučuje da sa svojom djecom, bez obzira na njihovu dob, što češće razgovaraju o onome što trebaju činiti da zaštite svoje zdravlje, ali i zdravlje članova obitelji, vršnjaka i drugih.

Roditelji  učenika koji neće moći ući u školu ili onih koji će nastavu pratiti na  daljinu, ovisno  o dobi djeteta, trebali bi svom djetetu biti pomoć i potpora. Za učenike kojima je  to potrebno, bit će organizirana i dodatna i dopunska nastava. Iako ovaj oblik nastave nije obvezan, preporučuje se roditeljima da na temelju mišljenja učitelj  potiču svoju djecu za praćenje nastave jer rad učiteljem uživo uvelike može pridonijeti napredovanju djeteta, odnosno ostvarenju ishoda i boljih postignuća.

Roditelji imaju obvezu pratiti napredovanje svoga djeteta i komunicirati s razrednikom i ostalim učiteljima . Stoga je i ove godine predviđena   komunikacija odgojno-obrazovnih radnika  s roditeljima (prema Uputama HZJZ, u školi uz poštivanje distance i  nošenje maske te putem e-pošte) .

Učenik ima obvezu pohađanja nastave, a roditelj ima obvezu opravdati svoje dijete u slučaju bolesti  ili zatražiti izostanak unaprijed pisanim putem (sukladno odredbama Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera).
Erasmus+ projekt

Europski razvojni plan Škole & Projekt Korak prema izvrsnosti

 
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Korisni linkovi
Glas naroda
Trebaju li učenici nositi uniforme u školi?Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola "Antun Mihanović" Slavonski Brod / Antuna Mihanovića 35, HR-35000 Slavonski Brod / www.os-amihanovic-sb.skole.hr / ured@os-amihanovic-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju